Снимка БулфотоПрезидент и премиер побързаха да честитят мюсюлманския празник Рамазан

...
Снимка БулфотоПрезидент и премиер побързаха да честитят мюсюлманския празник Рамазан
Коментари Харесай

Президент и премиер в надпревара за Рамазан байрама

Снимка Булфото

Президент и министър председател побързаха да честитят мюсюлманския празник Рамазан байрам рано сутринта. „ Честит Рамазан байрам на всички мои другари мюсюлмани! Бъдете живи и здрави! ", написа Бойко Борисов в персоналния си профил във Facebook, написа trafficnews.bg .

Президентът Румен Радев поздрави през днешния ден представителите на мюсюлманското вероизповедание в България във връзка празника, незабавно оповестиха и от прессекретариата на „ Дондуков ” 2. 

„ Мъдростта на празника учи на откровено състрадание, осъзнато смирение, шерване на тестванията и разкрива способността за съпричастност и единение в дните на наслада, когато вярващите почитат дълговечни, съкровени за тях обичаи “, се споделя в поздравлението на президента.

Президентът акцентира, че в основата на устойчивата българска просвета на приемливост заляга съхранението на разбирателството и взаимното почитание сред изповядващите разнообразни религии. „ Вярвам, че отбелязването на Рамазан Байрам ще разкрие за следващ път сплотяващата духовна мощ на цялото ни общество “, се споделя още в поздравлението на Румен Радев до представителите на мюсюлманското вероизповедание в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР