Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов ще бъде повикан в парламента, за

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов ще бъде повикан в парламента, за
Коментари Харесай

Не казват откъде са парите на Гинка за ЧЕЗ. Борисов ще отговаря

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов ще бъде извикан в Народното събрание, с цел да дава отговор за договорката сред Гинка Върбакова и ЧЕЗ и желанието на страната да взе участие в нея.

Временната комисия за следствие на договорката реши да изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов с покана за присъединяване, написа Флагман.бг.

Той ще би трябвало да дава отговор пред депутатите за желанието на страната да взе участие в тази договорка.

Това съобщи след траяло 3 часа закрито съвещание на комисията ръководителят й Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия.

На комисията бяха представители на Министерството на финансите, на ДАНС и на ДАР.

Премиерът ще би трябвало да осведоми членовете на комисията какви са причините, довели до това решение и по какъв метод вероятно ще бъде осъществено присъединяване на страната в тази договорка.

Следващото съвещание на комисията ще е във вторник, на него ще бъдат изслушани и представители на КЕВР, които ще дадат информация за осъществените регулаторни инспекции в сдружения на ЧЕЗ в България, издадените установени нарушавания и наказателни постановления, както и процедурата по лишаване на лиценз на едно от сдруженията на ЧЕЗ.

Тайни от закритото съвещание не бяха изнесени. Бойчев беше доста деликатен, хем сподели, че към момента не е ясно от кое място са парите, с които се финансира договорката, хем сподели, че службите са работили по това и имат информация.

Измъкването да се даде информация беше с тезата, че към момента няма договорка, значи няма финансиране, значи не се знае от кое място са парите на Гинка Върбакова и компанията й „ Инерком – България “.

„ Към момента остава неразбираем източникът на средствата, с които ще бъде закупен ЧЕЗ, доколкото договорката не е завършила. В догадка на подписан контракт сме, само че няма дефинитивно заплащане и доколкото разбирам службите ни имат съответна информация по отношение на набирането на тези финансови източници. Допълнително ще пожелаваме информация по този въпрос предвид на терзанията, които има за финансиране от офшорни компании. Към момента няма никакво финансиране, а по-скоро има желание за такова “, изясни Жельо Бойчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР