Снимка: БулфотоПоскъпване на всички продукти в производството на българската икономика

...
Снимка: БулфотоПоскъпване на всички продукти в производството на българската икономика
Коментари Харесай

Очаква се скок в цените на всички стоки

Снимка: Булфото

Поскъпване на всички артикули в производството на българската стопанска система ще има през тази година. Скок в цените се чака освен в хранителните артикули. Това е зарaди по-високите цени на горивата, водата, електрическата енергия и заплатите.  
 

„ Тенденцията за повишаващите се разноски стартира още предходната година. Сега обаче внезапно се получи едно струпване, нарастват освен горива, само че внезапно нараства и водата. Работните заплати се покачват непрестанно заради неналичието на работна ръка. Текучеството е доста огромно и въобще всички ценообразуващи фактори демонстрират безапелационна наклонност нагоре. Така че не само  в месопреработката, съгласно мен, в безусловно всички браншове на производството и на цялата стопанска система следва повишение на цени, от което ще последва повишение и на приходи, тъй като при този недостиг на хора всяка компания ще желае да си задържи хората ", обясни  пред Дарик ръководителят на асоциацията на месопреработвателите в България Кирил Вътев.
 
„ В нашия бизнес най-сериозен дял в структурата на цената имат суровините, а те позитивно ще се повлияят първи от всички тези фактори, за които приказваме, че порастват. Защото в житотновъдството и в земеделието употребяват доста горива, електрическа енергия, човешки труд, вода. Така че всички тези фактори ще повлияят върху цялата хранителна верига - от полето до крайния артикул за трапзата “, добави той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР