снимка: БулфотоПоправката се прави заради недобросъвестни купувачи, които не регистрират

...
снимка: БулфотоПоправката се прави заради недобросъвестни купувачи, които не регистрират
Коментари Харесай

Промени в продажбата на стар автомобил

снимка: Булфото

Поправката се прави поради недобросъвестни купувачи, които не записват добито транспортно средство.

Ето какво е новото:

Депутатите стремително одобриха и на първо, и на второ четене промени в разпоредбите за пазаруване на остаряла кола. Записаха ги в Закона за придвижване по пътищата. С тях попълниха дупка в нормативната уредба, от която незаслужено страдаха хиляди, тъй като колата продължаваше да им се води, макар че е продадена.

Собственик, който е трансферирал автомобила си до 27 декември 2017 година, само че купувачът не е записал колата на свое име в законоустановения период, ще може да подаде копие на документа за продажба в " Пътната полиция " до края на 2023 година Поправката се прави поради недобросъвестни купувачи, които не записват добито транспортно средство и то продължава да се води като благосъстоятелност на продавача.

„ Законопроектът планува в период до 2023 година продавачът да има опция да подаде заявление с копие от транспортното средство и да бъде прекъсната регистрацията, в случай че новият притежател не я е направил в законовия период ”, изясни Красимир Ципов от ГЕРБ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР