Снимка БулфотоПарламентът одобри процедурата и правилата за избор на председател

...
Снимка БулфотоПарламентът одобри процедурата и правилата за избор на председател
Коментари Харесай

Парламентът одобри процедурата и правилата за избор на председател на КПКОНПИ

Снимка Булфото

Парламентът утвърди процедурата и разпоредбите за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/, съобщи вести.бг.

До процедурата се стигна откакто предходният началник на антикорупционния орган Пламен Георгиев подаде оставка поради абсурда " апартаментгейт ", а по-късно получи предопределение като консул на България във Валенсия.

Според разпоредбите, претендентът би трябвало да показа заявления за имущество, за единодушие да бъде тестван по закона за откриване на досиетата и оповестяване на принадлежност към някогашните Държавна сигурност и районно управление (на МВР) на Българска народна армия.

Той би трябвало да показа и документално единодушие да бъде препоръчан, да има юридическо обучение и нужния юридически стаж.

В 14 дневен период от приемането на разпоредбите народните представители внасят оферти за ръководител на антикорупционния орган в комисията за противопоставяне на корупцията към Народно събрание.

В седемдневен период от публикуването на кандидатурите номинираните би трябвало да показват в комисията писмена идея за работата си като ръководител на КПКОНПИ.

Изслушването на позволените претенденти става навън съвещание на комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос в действително време на интернет страницата на Народно събрание.

Гласуването се прави поотделно за всеки претендент. За определен се счита този, получил повече от половината от гласовете на присъстващите депутати. Ако няколко кандидати имат посочения брой гласове, за определен се афишира този, който е взел най-вече.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР