снимка: БулфотоОт днес започва захлаждане.Ще вали на много места в

...
снимка: БулфотоОт днес започва захлаждане.Ще вали на много места в
Коментари Харесай

Валежи и понижение на температурите от днес

снимка: Булфото

От през днешния ден стартира захлаждане.

Ще вали на доста места в страната.

Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в северозападните региони от 10° до 13°.

Облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще има превалявания от дъжд. Главно в южните региони ще има и гръмотевична активност. Преди обяд вятърът в югоизточната половина от страната ще е от юг-югоизток, до сдържан, предава Българска национална телевизия.

След обяд, с прекосяването на циклонален ураган през България, вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. След краткотрайно прекъсване, вечерта и през нощта преваляванията ще се засилват. Ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се намалят.

По Черноморието облачността ще е забележителна и ще превалява дъжд. Преди обяд вятърът ще е от североизток - най-вече слаб. По-късно денем ще се ориентира от изток-югоизток и ще е сдържан. Максималните температури ще са сред 10° и 15°. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°.

В планините облачността ще е забележителна, след обяд купесто-дъждовна и на доста места ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг. На доста места в масивите от Южна България и ще прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°.

В неделя ще доминира облачно време, с превалявания, тук-там в Южна и Източна България - обилни. В западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток, ще продължи да нахлува леден въздух и температурите ще са съвсем без дневен ход.

На места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта против понеделник и в Лудогорието, дъждът ще се примесва и краткотрайно ще минава в сняг. Още през нощта против понеделник в Западна България преваляванията ще спрат, в понеделник ще спрат и в източните региони.

Облачността от запад ще се раздира и понижава. Вятърът ще отслабне. Ще стартира стопляне.

Във вторник над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има преди обяд над източните региони и на обособени места там е допустимо и за малко да превали. Сутринта ще е относително студено, само че дневните температури ще продължат да се покачват.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР