снимка: БулфотоОт четвъртък започва затопляне.Преди това в сряда температурите още

...
снимка: БулфотоОт четвъртък започва затопляне.Преди това в сряда температурите още
Коментари Харесай

Дъжд и слънце в следващите дни

снимка: Булфото

От четвъртък стартира стопляне.

Преди това в сряда температурите още малко ще се намалят.

До края на месеца ще се редуват слънце и облаци, тук-там и едва ще превалява дъжд, само че упованията са при започване на април да бъде слънчево и по-топло, като в петък дневните температури ще доближават и даже надвишават 20°, предава Българска национална телевизия.

И на следващия ден, обаче поради североизточния вятър в множеството места ще останат към и под 15 градуса, единствено в най-крайните северозападни и югозападни региони ще доближат 16-17 градуса. През деня облачността ще е раздрана, по-значителна над Източна България, а през нощта против сряда над централните региони от страната и тук-там там ще превали слаб дъжд.

В околните часове, обаче облачността над доста региони краткотрайно ще намалее и минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в София - след 4° тази заран, на следващия ден ще бъде към 2°.

В планините по-значителна облачност ще има в следобедните часове, когато ще превали и слаб сняг. Ще остане прохладно, с сдържан и мощен вятър от север-североизток. Опасността от лавини отвън ски зоните в курортите, остава доста висока.

И до момента в който при нас на Балканите ще продължи да прониква по-студен въздух и температурите още малко ще се намалят, то в Централна Европа ще се затопля. Максимална температура във Виена на следващия ден - 22 градуса. Предимно слънчево и топло за края на март ще бъде и в по-голямата част от Западна Европа, до момента в който над Северна, в Прибалтика и западните региони от Европейска Русия на доста места ще вали.

У нас от четвъртък стартира стопляне, само че преди този момент в сряда температурите още малко ще се намалят. В четвъртък и петък ще бъде най-вече слънчево, а през почивните дни облачността ще се усили, тук-там ще има и превалявания, вероятни са и гръмотевици. В събота ще е и много прохладно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР