Снимка БулфотоОт Българската петролна и газова асоциация коментираха, че накъде

...
Снимка БулфотоОт Българската петролна и газова асоциация коментираха, че накъде
Коментари Харесай

Ето какво се случва с цените на горивата в България

Снимка Булфото

От Българската петролна и газова асоциация разясниха, че накъде ще вървят цените на горивата на интернационалните и родния пазар, ще стане ясно след четвъртък. Очакванията са ОПЕК да ограничи квотите за рандеман на нефт, както беше декларирано от Саудитска Арабия и Русия. У нас понижението на цените на горивата продължи и през днешния ден, предава Българска национална телевизия.

Според Българската петролна и газова асоциация, в случай че Организацията на страните-износителки на нефт реши да ограничи добива в четвъртък, цената на барел черно злато може да се повиши до 65 $ при 61 $ в този момент. Това ще се отрази и на цените в България. Въпреки това, не се чакат съществени разтърсвания на пазарите.



В България горивата продължиха да поевтиняват. Цената на един литър от най-масовия бензин А-95 падна до 2,5 лева, А-98 - до 2,30 лева за литър, а дизелът - до 2,25 лева. Промяна при метана няма и той се търгува за 1 лев и 42 стотинки.

Така цените на най-масовите горива у нас следват устойчива наклонност на намаляване през последния един месец. От 3 ноември цените са се намалили с към и над 30 стотинки.

Понижението при А-95 е с 32 стотинки за литър, А-98 е с 33 стотинки по-евтин, а дизелът - с 16 стотинки. Това е осмото следващо намаляване на цените в България за последния един месец.



 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР