Снимка: БулфотоМерките в страната ще са много сериозни за празниците.

...
Снимка: БулфотоМерките в страната ще са много сериозни за празниците.
Коментари Харесай

Британският премиерът Борис Джонсън призова сънародниците си да се въздържат от пътувания за Коледа

Снимка: Булфото

Мерките в страната ще са доста съществени за празниците. Ето какво се чака:

Британският министър председателят Борис Джонсън прикани сънародниците си да се въздържат от пътувания за Коледа и да честват в по-тесен фамилен кръг, като защитни ограничения против разпространяването на ковид, съобщи Агенция " Ройтерс ", представена от 

Часове, откакто заведенията бяха принудени да затворят още веднъж в Лондон и някои други региони, Джонсън съобщи, че проектите за облекчение на рестриктивните мерки за пет дни от 23 декември ще продължат, само че прикани хората да бъдат деликатни.

Пред кореспонденти на брифинг на Даунинг Стрийт обаче той даде обещание, че празнуващите няма " да бъдат отвън закона ".

" Имайте радостна дребна Коледа ", сподели Джонсън, като перифразира заглавието на известната ария, изпята първо от Джуди Гарланд, а по-късно записана от звезди като Франк Синатра, Дорис Дей и други.

Плановете на Джонсън да облекчи рестриктивните мерки за пет дни, тъй че три семейства да могат се смесват, бяха подложени на критика от две авторитетни медицински списания.

Медиците в страната са с спорни оценки по отношение на това дали Коледа би трябвало да бъде анулирана или не. Нараства също загрижеността и измежду онколозите, че доста типове рак остават недиагностицирани заради фокуса на публичното здраве върху COVID-19. COVID-19 е разрушил Обединеното кралство.

Противоречия има и в държавното управление, като някои от министрите обявиха, че не управляващите са тези, които ще дефинират по какъв начин хората би трябвало да честват, а всеки самичък би трябвало да реши за себе си.

Лидерите на Шотландия и Уелс, които дефинират свои лични постоянно по-строги правила, приканиха хората да демонстрират въздържаност. Уелс също ускори спомагателните общи ограничавания.

Припомняме, че съвсем 138 000 души във Англия към този момент са имунизирани против ковид за седмица, разгласи по-рано през днешния ден държавното управление.

Преди седмица Обединеното кралство стана първата страна в света, която стартира да слага имунизацията на Pfizer/BioNTech против ковид.

Властите започнаха да ваксинират британците на възраст над 80 година, в домовете за обществена грижа и някои лекари и медицински сестри.

В началото на декември Англия стана първата западна страна, която утвърди ваксина против ковид. Последваха Канада, Съединени американски щати и други страни.

Криза та с Covid-19 предизвиква толкоз съществени стопански усложнения във Англия, че Организация на обединените нации за първи път в историята си пристъпи напред, с цел да помогне за изхранването на деца в страната, оповестиха медии на Острова.

Агенцията за филантропична помощ Unicef ​​е реагирала незабавно на английски деца в обстановка, сходна на недохранването през Втората международна война.

Смята се, че в страната има 2,4 милиона деца, живеещи в " семейства с незадоволително храна ", сподели изследване.

Със значителната  безработица , блъснала Англия след тежкото закъснение на  стопанска система та, породено от пандемията, доста семейства се борят да си набират задоволително храна, като рекорден брой се пробват да получат безвъзмездни артикули.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР