Снимка БулфотоКомисията по правните въпроси в Народното събрание прие на

...
Снимка БулфотоКомисията по правните въпроси в Народното събрание прие на
Коментари Харесай

Промените в здравния закон минаха в правна комисия

Снимка Булфото

Комисията по правните въпроси в Народното събрание одобри на първо четене законопроекта за промени в Закона за здравето, импортиран на 5 май от Министерския съвет. Той беше подсилен от 14 народни представители, а 7 гласоподаваха с " въздържал се ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Здравният министър Кирил Ананиев изясни пред народните представители, че в законопроекта има ограничения за предотвратяване, ограничение и попречване на следствията от разпространяването на болестта от вируса COVID-19. Мерките ще влязат в действие след 13 май, когато изтича оповестеното изключително състояние поради вируса.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъстваше на съвещанието, заяви, че на 13 май Европейска комисия би трябвало да излезе с рекомендации за бранш " Туризъм ", които ще се отнасят към отвореността на границите, както и възобновяване на суми от предварителни туристически резервации и въпросът дали жителите да се компенсират посредством ваучер или различно пътешестване.

По време на разискването Крум Зарков от Българска социалистическа партия уточни, че от левицата ще се въздържат от поддръжката на измененията и ще създадат оферти за подобряването на законопроекта сред първо и второ четене.

Депутатът Хамид Хамид съобщи, че от Движение за права и свободи утвърждават ограниченията, само че имат механически оферти, които ще създадат сред първо и второ четене.

От " Обединени патриоти " показаха, че би трябвало да има справедливи критерии, които да се включат в закона, за това какво е " изключителна епидемиологична конюнктура ", с цел да бъде ясно по кое време здравният министър може да разгласи такова. Както и да се дефинират какви тъкмо ограничения могат да се взимат в такава конюнктура.

Забележки към преходните и заключителните разпореждания на този закон имат от Газовата асоциация и „ Лукойл ”-България. В Закона за акциза и в Закона за корпоративното подоходно облагане написа, че тези две асоциации и всички техни членове би трябвало да вкарат видеонаблюдение и да слагат измервателни уреди. Според организациите това е невероятно в условия на пандемия.

„ Те не желаят бистрота, не желаят някой да им следи обороти, вход/изход на горива. Не го разбирам в действителност ”, съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

„ Това е въпрос на парламентарен спор. Нека при разискване се вземе решение по този въпрос ”, съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов.

Извънредното съвещание на Народното събрание, на което ще се разиска новият законопроект, ще бъде на следващия ден. 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР