снимка: БулфотоИвайло Чанков, който причини смъртта на свой приятел в

...
снимка: БулфотоИвайло Чанков, който причини смъртта на свой приятел в
Коментари Харесай

Предсрочно от затвора излиза Ивайло, който заби кола в стълб и уби свой приятел

снимка: Булфото

Ивайло Чанков, който аргументи гибелта на собствен другар в тежка злополука в Пловдив през лятото на 2017 година, е освободен предварително от пандиза. Това решение е взел Апелативният съд на закрито съвещание от 26.10.2021 година, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Ивайло Чанков изтърпяваше наказване " отнемане от независимост “ в размер на две години, наложено му за закононарушение по чл.343 ал.1 б.в вр.чл.342 ал.1 Наказателен кодекс от Окръжен съд - Пловдив. Той е постъпил в пандиза на 11.08.2020г. и към 09.09.2021г. е бил изтърпял една година, четири месеца и шест дни, като неизтърпяната част от наказването е в размер на седем месеца и двадесет и четири дни.

Апелативният съд е разискал в детайли приложените по делото материали и е открил, че за времето на осъществяване на наказването, то е постигнало предупредително влияние. Няма риск от рецидив и от вреди.

Лишеният от независимост Чанков работи като самоохрана на домашен щат в ЗООТ от 11 юни 2021г.. Справя се доста добре с трудовите отговорности, се споделя в материалите по делото. Видно от справката за награди и санкции е награждаван три пъти, няма наложени дисциплинарни санкции.

Не се постанова осъществяване на корекционна активност, липсват престъпни настройки. Досегашният престой на наказания Ивайло в пандиза е дал своя превъзпитателен резултат, реализирана е положителна личностна промяна в резултат на приложеното възпитателно и корекционно влияние, се споделя още по делото.

Твърди се, че досега в работата с него може да се разяснява една по-благоприятна прогноза за живота му в изискванията на независимост /според мнението на началника на Затвора и изложеното в пробационния отчет /.

Според експресното психическо изследване от инспектор-психолог, направено на 14.08.2020г. още при постъпването в пандиза, е установено, че при планирането на присъдата следва да се подтикват позитивните запаси на наказания и взаимно да се подтикват те. Становището на психолога е, че още тогава /три дни след началото на осъществяване на наказанието/ не са регистрирани проблематични зони, които да изискват целенасочена интервенция.

Според възивната инстанция приложените по делото материали покриват критериите за поправянето на наказания и за постановяване на предварително условно освобождение.

Така съдът е постановил предварително условно освобождение на ограничения от независимост, с излишък към 20.10.2021г. в размер на 5 месеца и 29 дни и постановява това да е изпитателен период за изтърпяване на останалата част от наказването. Определението е дефинитивно.

Припомняме, че автомобил с трима младежи се удари в електрически дирек след завоя на бензиностанция на бул. " Найчо Цанов ". От високата скорост автомобилът се завъртял и се забил в стълба. На място почина 22-годишният Иван Караивански, който е седял на задната седалка.

Пред съда Ивайло призна всички обстоятелства и бе осъден условно 2 години с 5 години изпитателен срок и лишаване на книжката за 3 години.

След митинг на околните на умрелия обаче, Чанков бе осъден да изтърпи наказването си дейно в пловдивския затвор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР