Снимка: БулфотоДисциплинарно наказание Порицание“ отнесъл полицай от Пазарджик, защото арестувал

...
Снимка: БулфотоДисциплинарно наказание Порицание“ отнесъл полицай от Пазарджик, защото арестувал
Коментари Харесай

Полицай с Порицание заради арест на жена, за да не го снима

Снимка: Булфото

Дисциплинарно наказване „ Порицание “ отнесъл служител на реда от Пазарджик, тъй като арестувал жена, с цел да ѝ попречи да го снима с телефона си. Заповедта за това обаче била издадена след приключване на периодите за налагане на глоба, което пък дава опция на униформения да апелира, написа DarikNews.bg.

Разпрата се разиграла в средата на февруари предходната година. Двама чиновници на „ Охранителна полиция “ почнали инспекция на товарен автомобил на пазарджишкия бул. „ Георги Бенковски “. След малко на място пристигнала и собственичката на камиона, извикана от водача да прибере машината, в случай че се наложи. Държала в ръка телефон, а проверяващите настояват, че снимала с него. По нейните думи, единият й креснал „ Трий всичко, което снима, ма! “.

Тя посочила, че няма никакви фотоси. Разпоредил ѝ да покаже персонални документи. Жената обяснила, че те са в дамската ѝ чанта в колата, паркирана зад камиона и тръгнала натам, само че била настигната от същия служител на реда, който я хванал за дясната ръка и ѝ споделил, че е арестувана за 24 часа. Блъснал я в патрулката и била отведена за определяне на самоличността ѝ в Районното.

Били ѝ формирани два акта – 200 лв. за несъблюдение на полицейско предписание и 50 лв., че не показала документ за идентичност, и след два часа е освободена. Втората глоба е доказана от съда. Проверка на комисия, назначена от зам.-министъра на вътрешните работи открива, че чиновниците са надвишили правата си, арестувайки жена, без да има учредения за това.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР