Снимка БулфотоБалканския полуостров, включително България, е застрашен от големи наводнения

...
Снимка БулфотоБалканския полуостров, включително България, е застрашен от големи наводнения
Коментари Харесай

Американски топ метеоролог: Голяма беда чака Балканите

Снимка Булфото

Балканския полуостров, в това число България, е заплашен от огромни наводнения през пролетта. За това предизвести авторитетният климатичен уебсайт Accuweather.com, базирайки се на водещия метеоролог Алън Реперт.

„ След като през по-голяма част от зимата нямаше значителни превалявания от дъжд и сняг на Балканите, в края ѝ настъпи бурна конюнктура, която ще продължи и напролет “, предвижда той, представен от " Телеграф " и обстоятелства.бг.

Според Реперт проливни дъждове и гръмотевични стихии ще покачат равнищата на водите над нормата в Гърция, Румъния и Унгария. Заради бавното придвижване на въздушните маси няколко дни подред ще има дъждове на едни и същи места, което ще усили риска от наводнения, изяснява експертът.

Най-застрашаваща ще е климатичната конюнктура в Европа през април и май. Освен на Балканите заплаха от наводнения ще има и в Алпите. В Северната част на континента – от Мюнхен и Берлин до Минск и Киев, пък се чакат голям брой гръмотевични стихии, които могат да причинят даже изолирано торнадо тук-там, прецизира в. " Телеграф ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР