Снимка: БулфотоАпелативният съд във Варна удължи ареста на Анатоли И.,

...
Снимка: БулфотоАпелативният съд във Варна удължи ареста на Анатоли И.,
Коментари Харесай

Обвиняем за притежание на наркотик ще продължи престоя си в ареста във Варна

Снимка: Булфото

Апелативният съд във Варна удължи ареста на Анатоли И., откакто удостовери определение на Окръжния съд от 8 април. Мъжът е с предявено обвиняване за държане на амфетаминово производно - високорисково наркотично вещество за разпространяване.

На 10 март при обиск в дома му е открит излишък от опиата. Според прокуратурата,  показанията на голям брой очевидци и обвинени обосновават тезата, че Анатоли е бил пропагандатор. Той е осъждан за държане на високорискови опиати и за ръководство на МПС след приложимост на упойващи субстанции.

Пресслужбата на Апелативния съд напомня, че по това досъдебно произвеждане прокуратурата е привлякла към наказателна отговорност шестима души. На 24 март тази година втората инстанция удостовери ареста на двама от тях - Панко П. и Филип Ф. Те са обвинени за държане и разпространяване на марихуана, амфетамини и метамфетамини в Девня и близките обитаеми места. 

            В жалбата си до Апелативния съд, Анатоли И. изиска подмяна на мярката „ задържане под стража “ с домакински арест или парична гаранция.

            Апелативната прокуратура разгласи в правосъдната зала през днешния ден, че догатката за авторството на закононарушението се извлича от събраните до момента доказателства – експертни информации и свидетелски показания. Предходната съдимост демонстрира заплаха той да извърши друго закононарушение. Освен това, актуалното действие е осъществено в изпитателния период на предходно наказание.

            Защитата на обвинения оспори съществуването на противоправно деяние, заради неговата малозначителност. Заяви, че откритото вещество тежи 0,08 гр. и е било предопределено за персонална приложимост, защото обвиненият е наркозависим.

            Чрез видеовръзка със следствения арест Анатоли И. удостовери настояването си за по-лека мярка за неотклонение.

            Апелативният съд отхвърли да почете жалбата на 34-годишния мъж. Въззивната инстанция намира, че месец след покачване на обвиняването, доказателствата удостоверяват касателството на Анатоли към закононарушението. Сочат го осъществените обиски, експертни информации и значително свидетелски показания. За да обоснове риска обвиненият да извърши ново закононарушение, съдът напомни, че той е осъждан три пъти. Всички действия са свързани с владеене и приложимост на опиати. В последния случай, по утвърдено съглашение му е наложено наказване 6 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено с изпитателен период от три години. Определението за това е влезнало в действие на 21 март предходната година, тъй че актуалното действие е осъществено в изпитателния период. Това значи, че заплахата от ново закононарушение не е единствено хипотетична, а действителна. След като заключи, че са налице изискваните от закона предпоставки за продължение на най-тежката мярка за неотклонение, правосъдният състав не откри учредения да я промени. Така Апелативният съд отхвърли жалбата като неоснователна. Той удостовери като вярно и законосъобразно определението на Варненския областен съд, с което Анатоли И. е арестуван под стража.

            Съдебният акт на въззивната инстанция е финален и не предстои на обжалване.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Ме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР