Снимка Булфото71% от българите искат връщане на задължителната казарма, а

...
Снимка Булфото71% от българите искат връщане на задължителната казарма, а
Коментари Харесай

Каракачанов обяви: 71% oт българите искат връщане на задължителната казарма!...Но другите да ходят, а не те?

Снимка Булфото

71% от българите желаят връщане на наложителната казарма, а 82% са за възобновяване на строителни войски. Това заяви министърът на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти, базирайки се на данни от изследване, написа moreto.net .

Той обаче не загатна дали тези 71 % самите те подлежат на наложителна казарма или желаят такава за останалите 29 %.

Министърът добави, че поддържа настояването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса за привикване на Референдум за връщане на наложителната наборна военна работа. Той бе безапелационен, че въпросът за връщането на казармата ще бъде решен, в случай че не в неговия мандат, по-късно.

Каракачанов даде образец със Скандинавските страни, които са върнали наборната военна работа и с Австрия, която има деветмесечна наборна военна работа и разисква тя да бъде увеличена на 12 месеца.

28 години в Българската войска се вършат промени, които не се съгласуват с военното управление и военната експертиза, уточни Красимир Каракачанов.

По-голямата част от обществото поддържа връщането на казармата, посочи военният министър.

Министърът на защитата сподели още, че поддържа настояването на офицерите и сержантите от запаса да се свика референдум за връщане на наложителната казарма.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР