Снимка: БулфотоУспяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията. Това

...
Снимка: БулфотоУспяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията. Това
Коментари Харесай

Борисов: Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията

Снимка: Булфото

" Успяваме да поддържаме стопанската система и финансите, макар пандемията ". Това гласи част от пост на премиера Бойко Борисов във фейсбук профила му.

Ето и цялостният текст:

" Международната рейтингова организация " Standard & Poor`s " удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута `BBB/A-2` със постоянна вероятност. Според международните специалисти от организацията ние сме една от страните с най-ниските темпове на понижаване на брутния вътрешен артикул. Заедно със непокътнатата външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено повишаване на Брутният вътрешен продукт.
От " Standard & Poor`s " регистрират още, че бюджетният недостиг ще остане сдържан през актуалната и идната година. Агенцията акцентира и огромното значение за българската стопанска система и фискална непоклатимост от включването на българския лев във Валутния механизъм II. Очаква се бързо възобновяване на българската стопанска система след пандемията, без поява на несъответствия във външния и финансовия бранш през идващите две години. Заедно с отчета на Moody`s oтпреди близо 2 месеца, това е следващата добра оценка на влиятелна интернационална организация за страната ни, което демонстрира, че ограниченията подхванати от държавното управление са в вярна посока и дават резултати. Не ние, а международните специалисти опровергават тезите на нашите съперници за банкрут на страната. Успяваме да поддържаме стопанската система и финансите, макар пандемията, която тормози целия свят. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР