Снимка БулфотоПроверени са близо 14 хиляди пешеходни пътеки. Такава проверка

...
Снимка БулфотоПроверени са близо 14 хиляди пешеходни пътеки. Такава проверка
Коментари Харесай

Цацаров, Радев и Нанков с извънреден брифинг в парламента

Снимка Булфото

" Проверени са близо 14 хиляди пешеходни пътеки. Такава инспекция се прави на първи път, само че резултатите какви са е друго. Не одобрявам институциите да размиват значимостта на това. Човешките животи са значими и няма цена, на която да бъдат сложени, без значение от ръководството и ръководещите. " Това сподели основния прокурор Сотир Цацаров на ексклузивен брифинг в Народното събрание, съпроводен от министъра на районното развиване Нанков и вътрешния министър Радев, написа Блиц.

" Всички знаете, че когато е стигне до съд, към този момент нещата са завършили. Има вчерашни дефицити в изчезнали пътни знаци, погрешно разположение на пътеки, погрешно маркиране. Аз разгадавам министерство на районното развиване и благоустройството в къс период да показа предложение за смяна на нормативата уредба, с цел да няма последствия и съществени наказания. Министерството на вътрешните работи трябва  да употребява всички благоприятни условия от настоящото законодателство до 30 юни и да се извадят съответни разпоредби от закона за придвижване по пътищата и в случай че не бъдат употребявани да се наложат санкции сред 2 хиляди и 7 хиляди лв. ", добави Цацаров. 

" Местната власт в областите би трябвало да има най-сериозно отношение по време на инспекцията. Това един неприличен лист ", заключи той и даде думата на Валентин Раев. 

" Срамният лист в действителност е неприличен. Започваме с Варна, където има 5000 изчезнали знаци, продължаваме с Бургас - 6000 изчезнали знаци. Пазарджик също се уличава с доста такива нарушавания, несъмнено и София, Хасково, Кюстендил. Ние ще следим за осъществяването на тези неща, " довърши Радев. 



Нанков изясни, че ще бъде изискана и прегледана цялата информация. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР