Снимка: БулфотоОт утре, 22 октомври, влиза в сила мярката за

...
Снимка: БулфотоОт утре, 22 октомври, влиза в сила мярката за
Коментари Харесай

Заповедта на здравния министър: От утре маски на открити обществени места, на които има струпване на хора

Снимка: Булфото

" От на следващия ден, 22 октомври, влиза в действие мярката за носене на маска на открити публични места, на които има скупчване на хора ". Това гласи оповестената от здравния министър Костадин Ангелов заповед, оповестена на.

Ето и цялостният текст: 

" От на следващия ден, 22 октомври, се вкарва противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити публични места. При скупчване на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. жителите би трябвало да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите навън и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и други сходни по време на изявленията си; водещите и гостите в телевизионни излъчвания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст.  

Обществени са местата, които са налични за жителите и/или са предопределени за публично прилагане.

Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов със издадена през днешния ден Заповед № РД-01-609/21.10.2020 година

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, следва да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда.

С цялостния текст на заповедта можете да се запознаете . "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР