Снимка Булфото, архивЗдравният министър Стойчо Кацаров заяви в студиото на

...
Снимка Булфото, архивЗдравният министър Стойчо Кацаров заяви в студиото на
Коментари Харесай

Кацаров: Детските градини като заведенията - само децата на ваксинирани родители ще ги ползват

Снимка Булфото, списък

Здравният министър Стойчо Кацаров съобщи в студиото на „ Здравей, България ": Заведенията, чийто личен състав е имунизиран на 100 %, ще могат да продължат да работят само с имунизирани гости. Това е концепцията даже всичко да е затворено, сходни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е персонален избор, изясни Кацаров.

Държавата обмисля вид, при който да подтиква с парични ваучери хората да се имунизират.За момента обаче такова решение не е взето. Това предложение пристигна от Националния ръб по туризъм. Тези ваучери ще бъдат употребявани за туристически условия, а цената им ще бъде 50 лв., разяснява Кацаров.

Сега сме в „ зелена " зона по брой инфектирани. Имаме към 20 заболели на 100 000. Ако тази численост нарасне 5 пъти, влизаме в „ оранжевата " зона, в случай че нарасне 10 пъти влизаме в алената зона. При растеж от 25 пъти, влизаме в „ тъмночервената " зона. В нея специалистите плануват да работят единствено питателните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте по този начин беше, когато имахме над 5000 нови случая дневно и над 9000 заети болнични кревати. Включително се планува опция за ограничение на пътуванията, разясни министърът на опазването на здравето.

Той разяснява и концепцията при възможна нова тежка вълна заведенията да могат да работят, в случай че личният състав е ваксиниран.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР