Снимка Булфото, архивЗаместниците на главния прокурор при Върховната касационна прокуратура

...
Снимка Булфото, архивЗаместниците на главния прокурор при Върховната касационна прокуратура
Коментари Харесай

Прокурори се срещнаха с представители на ОССЕ

Снимка Булфото, списък

Заместниците на основния прокурор при Върховната касационна прокуратура (ВКП) Пламена Цветанова и Даниела Машева, представителят на основния прокурор Сийка Милева и прокурор Клементина Паличева организираха работно заседание с представителите на задачата на ОССЕ в България - Ирини Скузу, юридически анализатор, и Илина Дякова - старши помощник на правния анализатор, по отношение на провеждането на изборите за 46-ото Народно заседание на 11.07.2021 година

На срещата бяха разисквани ограниченията, които Прокуратурата на Република България е подхванала за спазването на закона при провеждането на избори и за противодействието на закононарушенията против политическите права на жителите.

Ръководството на прокуратурата срещна участниците в задачата на ОССЕ с осъществените инспекции и формираните досъдебни производства против лица и незаконни групи, занимавали се с пазаруване на гласове по време на изборите за 45-ото Народно заседание, провели се на 04.04.2021 година Те бяха известени и че е поискано налагането на запор по ЗМИП на сума в размер на над 425 000 лева като настрана са конфискувани още 383 000 лв. и евро в разнообразни купюри, за които са открити доказателства, че са били предопределени за пазаруване на гласове в интерес на избран претендент, партия или коалиция.

Представителите на ОССЕ бяха осведомени и че за вота на 11.07.2021 година във ВКП е основано дежурно звено за гарантиране в оптималната степен на политическите права на жителите и осъществяване на избирателен развой в сходство с условията на закона, което ще проучва всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушавания.

 

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР