Снимка Булфото, архивЗадълженията на Топлофикация - София към 2021 г.

...
Снимка Булфото, архивЗадълженията на Топлофикация - София към 2021 г.
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката: Над 713 млн. лв. дължи Топлофикация - София

Снимка Булфото, списък

Задълженията на " Топлофикация - София " към 2021 година са над 713 млн. лева, над 164 млн.лв. са просрочени. Това съобщи служебният министър на енергетиката Андрей Живков в отговор на парламентарен въпрос на депутата от Има Такъв Народ Пламен Данаилов, написа

Данаилов посочи, че явно би трябвало да се платят отговорностите от данъкоплатците, тъй като сдружението не може единствено. Ако спре да възпроизвежда тази висока сила, ще натрупа 70 млн. лева загуба всяка година, или в София няма да има парно през зимния сезон, или цената ще бъде толкоз висока, че да не може да се употребява, сподели той.

Данаилов допусна, че правосъдните каузи ще бъдат извоювани, което е най-вероятното. Самите топлофикации не ги оспорват и ще търсят вид за извънсъдебно съглашение. И попита какъв е разновидността сдружението да продължи да съществува или ще се стигне до национализация.

Министър Живков отговори, че методът, по който се ръководи Топлофикация, зависи от мениджмънта на сдружението. От позиция на " Булгаргаз " и БЕХ, които дълго време са подхождали благородно, отговорностите би трябвало да се търсят посредством съда. Отговорността е напълно на управлението на Топлофикация - София, счита Андрей Живков. Той не можа да каже какво биха подхванали като ограничения за излекуване на сдружението.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР