Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова информира,

...
Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова информира,
Коментари Харесай

Марияна Николова: 4 процента от оборота за 2019 г. ще е държавната помощ за туроператорите от днес

Снимка Булфото, списък

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова осведоми, че от през днешния ден туроператорите могат да подават заявки за кандидатстване по държавната помощ. Тя ще е в размер на 4 % от оборота за 2019 година, посочи пред медиите в Търговище.

Министерството е осигурило профилиран телефон за противоположна връзка и за съвещания по Схемата за даване на безплатни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска активност, за компенсиране на загуби вследствие на епидемиологичния гърмеж от COVID-19. Общият размер на помощта е 51 млн. лв. - национално финансиране с нотификация от Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Мярката ще подкрепи туроператорите и турагентите, които правят такава активност. " Разбира се, браншът се нуждае от дофинансиране, за което Министерството на туризма е поискало в допълнение финансиране от Министерството на финансите ", сподели още министър Марияна Николова.

Днес вицепремиерът е на посещаване в област Търговище, където посети емблематични за края обекти. Поводът за визитата е разпространение на културно-историческия туризъм. В момента Николова има среща с представители на туристическия отрасъл от региона.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР