Снимка Булфото, архивВ Пловдив заседава извънреден кризисен щаб заради усложнената

...
Снимка Булфото, архивВ Пловдив заседава извънреден кризисен щаб заради усложнената
Коментари Харесай

Събират кризисен щаб в Пловдив заради пороите! Министър Маринов тръгва натам

Снимка Булфото, списък

В Пловдив заседава ексклузивен спешен щаб поради усложнената метеорологична конюнктура в регионалния град, осведоми БНР.

Щабът се управлява от началника на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

``
реклама

На проблематичните точки в града са ситуирани полицейски коли. Има и дежурни екипи на Оперативна програма " Чистота " и почистващата компания.

Усложнено е положението и са затворени за придвижване подлезите: при паметника " Скобелева майка " ; бул. " Марица юг ", под моста на УХТ; бул. " Васил Априлов ", стоманен мост; " Шести септември " преди Адата до " Макдоналдс " ; " Найчо Цанов " ; елементи от бул. " Санкт Петербург " ; бул. " Освобождение " ; до военните поделения; " Коматевско шосе " ; сектори от бул. " Христо Ботев ", от Сточна гара до бул. " Източен ".

Полицията предизвестява да не се употребяват подлезите в града до цялостното им отводняване. Патрули на " Общинска защита " пазят оборудванията, които са обезопасени със сигнални ленти.

На някои кръстовища в града не работят светофарните уредби. До отстраняването на повредите краткотрайно светофарите се контролират ръчно.

На жп гарата има изгорели стрелки и влаковете се ръководят на ръчен режим. Композициите записват закъснения.

Четири екипа доброволци от " Пловдив 112 " оказват помощ за евакуиране на закъсали коли, допълват от публичното радио.

По пътя Асеновград - Чепеларе има паднали на платното камъни и там водачите би трябвало да карат с нараснало внимание.

Снощи от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че за към 4 часа в локалната противопожарна работа са получени над 650 сигнала.

Десетки къщи са наводнени, има доста закъсали коли, блокирали хора. 

Сигналите за бедстващи, заболели и трудноподвижни хора се обслужват предпочитано.

Пред Нова кметът на регион " Южен " в Пловдив Борислав Инчев съобщи, че се чака до няколко часа водоподаването в града да бъде възобновено.  Почиства се пътен възел " Коматево " от наноси.

По данни на bTV в региона към тази заран са подадени над 1 000 сигнала към пожарната. Наводнени са къщи, изби, има сигнали за закъсали коли, блокирани заболели и трудноподвижни хора.

4 лечебни заведения също са наводнени в Пловдив.

Стана ясно и че е оказана помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от вкъщи на културата " Борис Христов ". Отводнена е постройката на регионалната администрация в града.

30 индивида, измежду тях дребни деца и 4 бременни дами и са изведени от бедстващи коли.

Стана ясно и че министърът на вътрешните работи Младен Маринов към този момент пътува за Пловдив. Той ще инспектира основаната организация и подхванатите дейности от екипите на пожарна и полиция. Маринов ще направи и оглед на вредите, нанесени от изобилните дъждове.

На място е и шефът на основната пожарна дирекция Николай Николов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР