Снимка Булфото, архивВ началото на следващата година ще се проведе

...
Снимка Булфото, архивВ началото на следващата година ще се проведе
Коментари Харесай

В началото на 2018-та Македония и Сърбия ще направят нещо историческо

Снимка Булфото, списък

В началото на идната година ще се организира взаимно съвещание на македонското и сръбското държавно управление. Това бе оповестено на срещата в Белград сред министър председателите Ана Бърнабич и Зоран Заев, съобщи БГНЕС.  Двамата подчертаха, че районното съдействие е значимо за мира и стабилността. 

Няма европейска интеграция без Западните Балкани. Проектите по кулоар 10 и газопровода Враньо-Куманово ще работят. Един от деликатните проблеми са разговорът Белград- Прищина, който Македония цени и от който зависи бъдещето на Западните Балкани в Европейски Съюз, съобщи всичко това на срещата Зоран Заев. 

" Македония почита разговора, който Сърбия води с Косово, т.е. сред Белград и Прищина, и имам вяра, че ще бъде открито решение в полза на Сърбия. Ние го поддържаме изцяло и се надяваме, че това ще стане скоро, тъй като това е значимо за Сърбия и нейната европейска вероятност, само че също по този начин от този въпрос зависи и вероятността на целия наш район ", съобщи Зоран Заев на взаимната конференция с Ана Бърнабич. 

На собствен ред Ана Бърнабич добави: " Това не значи, че всичко ще бъде без проблеми, само че е значимо да има разговор. Мисля, че това е главното обръщение от днешната среща. Само посредством разговор можем градивно да решим проблемите и мисля, че разговорът няма да спре в идващия интервал и че ще се отворим за по-нататъшно съдействие. Никой не слага проблемите под килима ".  Това е първото посещаване на Зоран Заев като министър председател на Република Македония, а срещата с него е първа по рода си и за Ана Бърнабич.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР