Снимка Булфото, архивСъдът реши: Компанията за спортни залагания Еврофутбол е

...
Снимка Булфото, архивСъдът реши: Компанията за спортни залагания Еврофутбол е
Коментари Харесай

Софийски градски съд: Компанията Еврофутбол е несъстоятелна

Снимка Булфото, списък

Съдът реши: Компанията за спортни залагания " Еврофутбол " е оповестена в неплатежоспособност с решение на Софийския градски съд от 6 октомври. Съдебният акт предстои на обжалване след вписването му в Търговския указател, оповестява " ".

Производството по несъстоятелността на компанията на пребиваващия в Дубай предприемач с 19 обвинявания от прокуратурата Васил Божков е почнало по молба на компанията " Ботел " ЕООД, която твърди, че има вземания в размер на 21 759 лева от " Еврофутбол ". " Ботел " е еднолична благосъстоятелност на братята Цветомир и Боян Найденови и техният татко Стефан. Именно след техен сигнал при започване на предходната година стартира следствието против Божков.

В решението си съдът открива, че към сегашния миг " Еврофутбол " дължи на хазната налози и лихви върху тях в размер на 356 млн. лева Публичните отговорности на компанията са насъбрани в резултат на непозволено спестени такси от лотарийните игри, твърди Държавната комисия по
хазарт, която на 25 март м.г. взе решение да отнеме лиценза на " Еврофутбол ".

" С оглед на това и поради обстоятелството, че този търговец е спрял да прави стопанска активност поради отнетия му лиценз, би трябвало да се заключи, че липсват учредения да се смята, че съществува каквато и да е възможност той да преодолее положението на некадърност да извършва своите краткосрочни отговорности ", написа в решението на съда.

" Еврофутбол " е следващата
хазартна компания на Васил Божков, която съдът афишира в неплатежоспособност. В началото на 2021 година публично банкрутира и компанията " Ню Геймс ", която оперираше " Националната лотария ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР