Снимка Булфото, архивПрекаляването с агитацията носи вреди, смята училищен директорВсички

...
Снимка Булфото, архивПрекаляването с агитацията носи вреди, смята училищен директорВсички
Коментари Харесай

Асен Александров: Повечето учители предпочитат присъствен 15 септември

Снимка Булфото, списък

Прекаляването с пропагандата носи вреди, счита учебен шеф

Всички учители избират присъствен 15 септември. Единици са тези, които не биха желали първият образователен ден да е присъствен. Това сподели Асен Александров, ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение и шеф на столичното 51-во приблизително учебно заведение „ Елисавета Багряна “ в столицата.

Александров дефинира оферти от МОН проект за деяние с разнообразни сюжети за образование като „ изцяло съответен, събрал на едно място опита от миналите 15-16 месеца, през които сме били в онлайн образование “.

„ Каквито и ограничения да се вземат, в това число и да не се вземат никакви ограничения, ще има недоволни по една или друга причина. Очевидно е, че най-потърпевши от едно затваряне у дома са учениците в началния стадий. Няма по какъв начин за първи клас да е дейно онлайн образованието – те тогава се учат да пишат, това е развой, който може да се извърши единствено присъствено. Приоритизирано е, че последни се затварят учениците в начален стадий. Така е в целия свят “, разяснява Александров пред БНР.

Според него по-гъвкаво в сегашния проект за деяние е това, че решенията ще се вземат локално, на общинско и регионално равнище.

„ В някои области може да се случи по този начин, че изобщо да не се затварят през цялата образователна година. “, добави той.

„ 45% от шефовете са имунизирани и 35% от учителите, което е значителен % “, посочи още учебният шеф. По думите му към тях се прибавя огромен брой преподаватели, прекарали ковид.

„ Така че процентът на имунизираните и на изкаралите болестта е близо 70. Всичко, което е трябвало да се каже, към този момент е казано. Прекаляването както с пропагандата за имунизиране, по този начин и с пропагандата за неваксиниране, която се прави неофициално, носи вреди. Всеки преподавател би трябвало да избере самичък за себе си съгласно здравословното си положение дали да се имунизира или не. Той знае най-добре. Вече всеки е с някакво мнение по въпроса и доста мъчно можеш да го убедиш “, акцентира Асен Александров.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР