Снимка Булфото, архивПо-рано днес стана ясно, че движението на метрото

...
Снимка Булфото, архивПо-рано днес стана ясно, че движението на метрото
Коментари Харесай

Спирането на метрото се дължи на пропадане на участък от релсовия път

Снимка Булфото, списък

По-рано през днешния ден стана ясно, че придвижването на метрото в София е лимитирано. Временно е спряно придвижването на метрото сред метростанция " Театрална " и метростанция " Хаджи Димитър " от третата метролиния заради механически аргументи, оповестиха от Столична община.

По информация на аргументите са проваляне на релсовия път в сектора, който се движи под реката. Пропадналият релсов път се намира по-близо до метростанция " Хаджи Димитър " и е с дължина към 20 метра.

За обслужване на пасажерите са обезпечени рейсове, които ще се движат в сектора с маршрут - от спирка " Театър София " на ул. " Професор М. Бичев ", по бул. " Данаил Николаев ", гара " Подуене ", по ул. " Боян Магесник ", под жп. моста гара Подуене, по ул. " Ал. Екзарх ", по ул. " Тодорини  кукли ", по бул. " Владимир Вазов " до автобусна спирка метростанция " Хаджи Димитър ", по ул. " Черковна ", надясно по бул. " Мадрид " и до спирка " Театър София " на ул. " Проф. М.Бичев ". Автобусите ще стопират и на спирка ул. " Тодорини кукли " по линия 120 в посока бул. " Вл.Вазов ".

Екипи на " Метрополитен " са на мястото на случая. Все още не е ясно какъв брой огромно е пропадането и какъв брой време ще отнеме възобновяване на релсовия път.

Пътници оповестиха, че са чакали близо 20 минути в мотрисите, движещи се по трета линия, чакайки да тръгнат.

Преди към десетина дни таванът на метростанция " Хаджи Димитър " протече след дъждове в София. Бяха оповестени фотоси, от които се виждаше, че водата в коридора за пасажерите се събира с кофи. През октомври течове имаше и на други станции по новооткрития метродиаметър.

Третият лъч на метрото бе пуснат в употреба през август м.г. Осемкилометровият сектор свързва жк " Красно село " с ж.к. " Хаджи Димитър " и включва станциите " Красно село ", " Бул. България ", " Медицински университет ", " НДК 2 ", " Патриарх Евтимий ", " Орлов мост ", " Театрална " и " Хаджи Димитър ". В началото на декември м.г. новата линия на метрото бе спряна за един уикенд, с цел да се свърже системата сред към този момент построените станции и 4-те, които следва да се пуснат през 2021 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР