Снимка: Булфото, архивНАП прилага нов партньорски подход при събиране на

...
Снимка: Булфото, архивНАП прилага нов партньорски подход при събиране на
Коментари Харесай

Внимание! Ако получите SMS или имейл от НАП – не е измама, ето какво ще ви се случи

Снимка: Булфото, списък

Национална агенция за приходите ползва нов партньорски метод при събиране на просрочените отговорности към бюджета. От през вчерашния ден Агенцията стартира регулярно изпращане на автоматизирани електронни известия до длъжниците си, написа Флагман бг.

 Кампанията е част от ограниченията, с които приходната организация подтиква доброволното осъществяване на отговорностите от своите клиенти, като им припомня за отговорностите преди да предприеме ограничения за тяхното наложително събиране.

Част от електронните известия са с осведомителен темперамент и съдържат данни за нововъзникналите налози, осигурителни вноски или други такси и санкции, чиито период за заплащане към този момент е изминал, без да са упоменати категорично съответните размери на задълженията. Съдържанието им е друго според от това дали има формирано изпълнително дело за задълженията или не. В имейлите се показва също, че клиентите могат да създадат информация за всички свои просрочени отговорности посредством електронната услуга на Агенцията на Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, в случай че имат електронен автограф или личен идентификационен код.

Друга част от електронните писма се изпращат на длъжници, за които следва формиране на изпълнително дело, като им се дава едномесечен период за възнаграждение на дължимите суми преди Национална агенция за приходите да пристъпи към осъществяване. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР