Снимка Булфото, архивМинистърът на икономиката Кирил Петков съобщи по време

...
Снимка Булфото, архивМинистърът на икономиката Кирил Петков съобщи по време
Коментари Харесай

Кирил Петков: В прокуратурата е вече договорът на ВМЗ Сопот със сръбска фирма за 10 млн. долара

Снимка Булфото, списък

Министърът на стопанската система Кирил Петков заяви по време на съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия по проверката на ръководството на Бойко Борисов, че документите по контракта на ВМЗ Сопот със сръбска компания от август 2018 година, по който е платено, само че не са правени доставки, е изпратена в ДАНС и към този момент е в прокуратурата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на комисията Мая Манолова заяви, че по контракта ВМЗ предплатено е превело 10.2 млн. $. Било е планувано след 60 дни да бъде получена продукция, само че към този момент трета година това не се случва, а информацията по договорката е засекретена.

Разплащането е станало по разпореждане на равнище министър на стопанската система или ръководител на Министерския съвет и ставало дума за такса " успокоение " с обществени пари в посока Сърбия, сподели Манолова, като цитира изявления в медиите.

В края на август водачът на АБВ Румен Петков разгласи на конференция, че е попитал министъра на стопанската система за покупко-продажбите на ВМЗ Сопот и " Кинтекс " със сръбския жител Петър Църногорски. Сделката на ВМЗ Сопот е за доставка на избрани първични материали, за което са платени предплатено 10 млн. $ още през 2018 година, само че и до през днешния ден нищо не е получено. Отделно сърбинът има и втора договорка с " Кинтекс "  за 5 милиона $, които Църногороски също е получил предплатено без да извърши отговорностите си, твърди Румен Петков.

Сделката със сърбина

Министърът на стопанската система описа за подхванатите от ведомството му дейности по договорката на ВМЗ Сопот. Бяхме осведомени, че има риск за парите, които са платени, само че стока

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР