Снимка: Булфото, архивЛют спор за предпазните маски на депутатите се

...
Снимка: Булфото, архивЛют спор за предпазните маски на депутатите се
Коментари Харесай

Министър Ангелов към депутатите от БСП: Носете маски, за да давате пример

Снимка: Булфото, списък

Лют спор за защитните маски на депутатите се води в Народното събрание през днешния ден.

Главни настоящи лица са здравният министър проф. Костадин Ангелов и народен представител от Българска социалистическа партия.

Министър Ангелов подкани народните представители от левицата да носят защитни средства, с цел да дадат образец. Според проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия пък епидемията не може да се спре с такива ограничения, написа

" Безспорно имат значение всички хигиенични ограничения, само че се сподели, че тяхното фанатизиране няма да помогне, защото това е въздушно-капкова зараза. Наблюдавах по какъв начин Симеонов и Караянчева разговаряха повече от 2 минути на по-малко от половин метър без маски. Не считам, че това е епидемично-опасно.  Тази зараза минава като килим по земята, тя не се стопира с такива средства, а с общи мероприятия ", сподели проф. Михайлов.

" Вие сте хематолог, аз съм хирург. Мерките ги вкарват епидемиолозите. И ние сме длъжни да ги съблюдаваме всички . Какво мисли хематологът проф. Михайлов и какво мисли хирургът проф. Ангелов, няма безусловно никакво значение за епидемиологията в света ", отговори му здравният министър Костадин Ангелов.

" Когато човек приказва, отделя доста по-големи частици, които маската стопира, които са натоварени с вирус. И в случай че това, което говорите, е по този начин, ние би трябвало да спрем да носим маски и в операционната, и когато трансплантирате костен мозък. Категорично не съм склонен хематолози и хирурзи да дават отношение за спазването или за смяната на противоепидемични ограничения.  Няма по какъв начин целият свят да споделя - ограниченията са такива, а някой да споделя, че се съмнява в тях, тъй като е доста квалифициран научно.  Не сме научно готови, проф. Михайлов, тъй като това е материя, с която ние не боравим ", отсече той. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР