Снимка Булфото, архивИзказването на премиера Бойко Борисов относно дупките за

...
Снимка Булфото, архивИзказването на премиера Бойко Борисов относно дупките за
Коментари Харесай

От АПИ като контрапункт на Борисов: Можем да оправим всички дупки за 40 години

Снимка Булфото, списък

Изказването на премиера Бойко Борисов по отношение на дупките за пътищата е по отношение на отговорността на страната, малко е метафорично. Няма по какъв начин обаче да се случи по този начин, че до всяка дупка да има служител или служител на реда. Това съобщи членът на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов. От думите на Глосов пред Нова телевизия стана ясно, че е стартирана рехабилитация на 570 километра републиканска пътна мрежа т.е. на 1/40 от цялата мрежа – 20 000 километра, като в сметката не влизат пътищата в обитаемоте места, написа Actualno.com.

Не можем да поемем всички пътища едновременно, добави инженерът. Относно въвеждането на тол системата и чаканите доходи, Глосов направи оценка, че сред 3 и 4 пъти да се усилят опциите за ремонт и в границите на 10 години да има ремонт на цялата мрежа. Пак по думите на Глосов " животът " на един нов път е сред 5-6 години приблизително. Същевременно Глосов беше безапелационен, че през зимата нашите пътища се поддържат не по-зле от тези в Германия. Представителят на АПИ обаче се оплака, че в България има доста внезапни амплитуди, както и че години наред има недофинансиране.

Според него проблеми с дупки няма при новопостроени пътища, които " общо взето се държат ". Скандал поради път в Софийска област Заради окаяното положение на пътя, който води от софийските села Чепинци и Негован към столицата, жителите на двете села излязоха на митинг. Те заплашиха, че по Великден ще блокират Околовръстното, в случай че не стартира цялостен ремонт на пътя. По думите им подобен ремонт не е имало, откогато този път е издигнат – от 30-40 години. Искаме да се преасфалтира всичко от „ Малашевци ” до входа към двете села, споделиха хората. Борисов за дупките по пътищата:

Представител на Столична община – Васил Начевски, призна, че евентуално не е имало повсеместен ремонт на пътя, откогато той е изработен. Той добави, че за тази година не е очакван подобен в програмата, която се гласоподава от Столичния общински съвет. Правят се само настоящи поправки – всяка година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР