Снимка Булфото, архивГолямо бебе се роди в Пловдив тази нощ.

...
Снимка Булфото, архивГолямо бебе се роди в Пловдив тази нощ.
Коментари Харесай

Бебе с впечатляващ ръст и тегло проплака в Пловдив

Снимка Булфото, списък

Голямо бебе се роди в Пловдив тази нощ. Бебе с впечатляващи размери – тегло 4760 гр. и дължина 55 см проплака тази нощ в Отделението по Акушерство и гинекология към „ УМБАЛ-Пловдив “, оповестиха от лечебното заведение.  Костадин е второ дете за 20-годишната майка Руска Стоянова от Калояново. Първото дете в фамилията е момиченце и също е родено в някогашната Окръжна болница, написа

Малкият идва на бял свят след естествено раждане, а за естественото протичане оказват помощ завеждащият доктор Венцислав Демирев, доктор Владимира Карагьозова и акушера Анна Панчева. Пациентката няма никакви разкъсвания и шевове, което се случва извънредно рядко при толкоз наедрял плод, разяснява доктор Карагьозова. В медицината е известно, че огромните бебета се раждат най-често от дами, които по време на бременността развива гестационен диабет, само че при нея болестта не е диагностицирано, посочи акушер-гинокологът.

Първото дете на Руска е било с тегло над 3.5 кг, а второто нормално е по-едро от първото и евентуално това е повода Костадин да е толкоз огромен. „ Пожелавам здраве на всички деца, които поемат първата глътка въздух в „ УМБАЛ-Пловдив “, а на лекарите благодаря за високия професионализъм ”, сподели майката. Тя и малчуганът се усещат чудесно. Според медиците бебе с тегло близо 5 кг не се е раждало в отделението през последните 12 месеца. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР