Снимка Булфото, архивДържавата ще учи възрастните хора на IT умения,

...
Снимка Булфото, архивДържавата ще учи възрастните хора на IT умения,
Коментари Харесай

Учат баби на компютри, за да си говорят с внуците

Снимка Булфото, списък

Държавата ще учи възрастните хора на IT умения, с цел да могат да се оправят с компютри, само че и да приказват с внуците в чужбина.

Идеята е хората над 55 година да придобият базисни умения по компютърни технологии, с цел да се приспособяват към софтуерната гражданска война и да не изостават от младата работна ръка, оповестява 24 часа.

Децата на доста възрастни са в чужбина и им изпращат съвременни смарт телефони и таблети, с цел да могат да приказват и да им пращат фотоси. “Те обаче се тормозят да ги употребяват, тъй като са доста далечни за тях ”, изясни Любов Попова, която е началник на държавното дружество “Българо-германски център за професионално образование ”.

Уроците ще дават на бабите умения по какъв начин да си включат таблета или преносимия компютър, да прочетат новините в интернет и да отварят и изпращат фотоси.

Едва 22% от възрастните хора у нас имат достъп до съвременни технологии и интернет. Докато при останалите страни от Европейски Съюз техният дял е над половината.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР