Снимка Булфото, архив30 минути дневно. Толкова трябва да постоим на

...
Снимка Булфото, архив30 минути дневно. Толкова трябва да постоим на
Коментари Харесай

Близо 80% от населението в България страда от липса на витамин D

Снимка Булфото, списък

30 минути на ден. Толкова би трябвало да постоим на слънце, с цел да си набавим нужното количество Витамин D, съобщава БНТ. 

На прага на зимата обаче слънчевите лъчи са все по-малко и трябват други способи за набиране на значимия витамин. А огромна част от хората даже не знаят, че страдат от неналичието му.

Д-р Иван Вецев изясни, че повода за това е, че първо не са се изследвали и второ отдават огромна част от признаците и на умората, преумората, която те изпитват от работната среда. В реалност към 30-40% от тези хора страдат от недостиг на Витамин D. 

Когато си създадат проучването, в случай че имат стойности под 50, те наложително би трябвало да одобряват витамин D, като най-желателно е цената на витаминa да бъде сред 100 и 150 в нашето тяло. В студените дни най-лесният вид за набирането му е с хранителни добавки, съдържащи витамин D. 

Сред най-уязвимите са бременните дами и хората с множествена склероза. Преди 28 години Даниела чува страшната диагноза. Използването на витамини и добавки ѝ оказва помощ да се оправя с множествената склероза. Даниела Неева, фондация " МС-общество ", е безапелационна, че „ профилактиката е доста значимо нещо при заболяването множествена склероза. Ние не можем да пренебрегнем заболяването, само че можем да им дадем късмет за по-бавно развиване и допустимо превъзмогване на усложнението от нея “. Лекарствата, те по принцип не лекуват, те единствено понижават пристъпите. Липсата на витамин D може да аргументи и ракови болести, остеопороза и да наруши работата на към 200 гена в нашето тяло, които са виновни за редица други болести.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР