Снимка: Булфото, архивНе бих правила обобщение, че всички са против

...
Снимка: Булфото, архивНе бих правила обобщение, че всички са против
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не всички са против закона за хората с увреждания

Снимка: Булфото, списък

„ Не бих правила резюме, че всички са срещу закона за хората с увреждания ”, сподели омбудсманът Мая Манолова в студиото на „ Лице в лице ”, съобщи bTV.

По думите ѝ тя чака и Движение за права и свободи да поддържат закона, направен от нея и майките на деца с увреждания, откакто беше подсилен от водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, а елементи от него и от Цветан Цветанов.

„ Смелите промени срещат повече опозиция в сравнение с поддръжка ”, разяснява още Манолова.

По мотив изчисленията на Минчо Коралски, че законът ще коства 667 млн. лева, Манолова сподели, че тъкмо с този вид правене на сметки би трябвало да се преборят.

„ Ситуацията сега е толкоз безнадеждна точно поради това мислене – 77 хиляди души по 8 часа грижа дневно. Няма по какъв начин потребностите на 77 хиляди души да са едни и същи – това е в основата на плана ”, безапелационна е Манолова.

Манолова дефинира нарастването на цената на тока и парното като противозаконна, тъй като не е отразена способността на хората да покрият това нарастване. По думите ѝ наклонността в дейностите на КЕВР е да отразява цената на природния газ единствено когато се усилва. Тя се е обърнала към прокуратурата, тъй като това е единственият орган, който се занимава с правата на жителите и има пълномощия да апелира това решение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР