Снимка:bTV ВМРО внася сигнал до главния прокурор заради декларацията на

...
Снимка:bTV ВМРО внася сигнал до главния прокурор заради декларацията на
Коментари Харесай

ВМРО дава ДОСТ на прокуратурата


Снимка:bTV

Вътрешна македонска революционна организация внася сигнал до основния прокурор поради декларацията на ДОСТ за признание на национално турско малцинство и апела на Лютви Местан за промени в конституцията.

Войводите сезират прокуратурата поради антидържавна активност, се показва в известие до медиите.

„ Искането за признание на каквото и да е малцинство на българска територия е неприемливо и противоконституционно”, сподели Джамбазки пред bTV.

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация няма да позволен сходни антидържавни дейности и през днешния ден ще изискат основния прокурор Сотир Цацаров да предприеме нужните дейности в отбрана на държавността, териториалната целокупност и единството на българската нация, допълниха от пресслужбата.

„ Това не е първият сигнал на Вътрешна македонска революционна организация против сходни провокации на протурската партия ДОСТ. Припомняме също, че страната към този момент реагира като съдът приключи регистрацията на съдружие с нестопанска цел „ Асоциация Бату платформ”, което подари 100 000 евро на партия ДОСТ по време на предизборната кампания”, написа още в известието на Вътрешна македонска революционна организация.

Местната конструкция на Вътрешна македонска революционна организация в Шумен изрази предходната седмица позицията си против настояването на ДОСТ за признание на турското малцинство, допълниха още от пресслужбата. От регионалното управление на Вътрешна македонска революционна организация са съобщили, че евентуално решението на ДОСТ „ е взето като популистки акт, целящ да сплоти избрани групи от българското общество преди изборите за Европейски парламент и като самобитна имитация на държавното управление в Анкара след окончателното преустановяване на договарянията сред Европейския съюз и Република Турция “. Всякакви опити за въздействие на непознати страни в българския политически живот са неприемливи и би трябвало да бъдат прекратявани неотложно, споделиха още от пресслужбата на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР