Снимка БСПКатегорична победа за Корнелия Нинова. Тя получава 81,5% подкрепа

...
Снимка БСПКатегорична победа за Корнелия Нинова. Тя получава 81,5% подкрепа
Коментари Харесай

Обявиха и официално победата на Нинова в изборите за шеф на БСП

Снимка Българска социалистическа партия

Категорична победа за Корнелия Нинова. Тя получава 81,5% поддръжка от социалистите на първия директен избор в историята на Българска социалистическа партия за водач на партията. Така Нинова остава отпред на Българска социалистическа партия за идващите четири години, съобщи Българска национална телевизия. Избирателната интензивност на вота е 67,1%.

Централната комисия по осъществяване на избора за ръководител на Българска социалистическа партия даде конференция в централата на Българска социалистическа партия на " Позитано " 20.

От Централната изборна комисия за избора на водач на Българска социалистическа партия оповестиха, че всички с право на глас са към 80 900. Получени са над 50 тъжби, оповестиха от ЦИК, като най-честите са: нарушение на предварителните съглашения в някои от общините, изборните пространства и тяхната замяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции.

Председателят на Централната комисия за осъществяване на избора за ръководител на Българска социалистическа партия Емил Войнов заяви, че изборът за ръководител е бил почтен и транспарантен за медиите, съобщи БГНЕС.

Избиратели по лист са 80 236, от тях са дали своят вот 53 807 са дали своят вот. За Корнелия Нинова има 43 228 гласа или 81,5%. Войнов уточни, че това са предварителни резултати.
На второ място се подрежда досегашният заместник-председател на социалистите Кирил Добрев. Той е получил 7914 гласа или 14,9%. Трети остава Красимир Янков, за който са дали своят вот 1118 души или 2,1% финален е Валери Жаблянов със 759 гласа или 1,4%.
Вече са въведени резултатите от електронните таблици. Предстои да се обработят хартиените протоколи, само че разликата надали ще бъде огромна.

“Окончателните изборни резултати ще станат ясни на следващия ден. Всички тъжби и сигнали са несъществени и не въздействат на крайния избирателен резултат ”, сподели Войнов.
Според разпоредбите, партийната ЦИК би трябвало да разгласи окончателните резултати от вота 48 часа след приключването му.
Решението за директен избор на ръководител на партията беше взето от Конгреса на Българска социалистическа партия през февруари 2017 година, по предложение на самата Корнелия Нинова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР