СНИМКА: БНТГимназисти от музикалното училище в Пловдив организират благотворителен концерт

...
СНИМКА: БНТГимназисти от музикалното училище в Пловдив организират благотворителен концерт
Коментари Харесай

Гимназисти от Пловдив организират благотворителен концерт за свой съученик

СНИМКА: Българска национална телевизия

Гимназисти от музикалното учебно заведение в Пловдив провеждат благотворителен концерт в поддръжка на собствен съученик, който губи дома си в пожар в края на предходната година. Чрез обществените мрежи децата са привлекли към положителната идея и свои връстници от Математическата гимназия в града. За концерта на 23 февруари от 19 ч. във военния клуб в Пловдив младите музиканти са подбрали разнообразна палитра от музикални стилове, предава Българска национална телевизия.

На 16 октомври предходната година родната къща на Васил в Асеновград за минути се трансформира във въглени и пепел. Младият цигулар и фамилията му остават на улицата, животът им е удавен в 30 тона вода.

" Дойде една пожарна, след това втора, трета. Бориха се хората, само че не можаха да спасят къщата. Изгоря всичко, което имахме, безусловно всичко. Както бях излязъл с чехлите. Така си останах документи, пари, техника. Всичко до тухла ", споделя Ценко Симеонов, вуйчо на Васил.

Пожарът унищожава целия етаж, а пламъците гълтам нотите и цигулките на Васил. Властите издават наставление, че къщата е рискова за обитаване и след решение на Общинския съвет в Асеновград момчето, баба му и вуйчо му са настанени в общинско жилище.

" Всичко, което имаме, ни го дадоха приятелите тук, всички съседи от града, от цялата община, от страната. Ако не бяха те, щяхме да си седим още тука на улицата ", прибавя вуйчото.

Съучениците на Васил от музикалното учебно заведение в Пловдив схващат за случая чак месец след пожара. Момчето мъчно приема загубата и се затваря още повече в себе си.

" Ние разбрахме едвам през декември, той на нас не ни показа, може би го е било позор. Но незабавно щом разбрахме, взехме решение да откликнем и знаехме, че би трябвало да създадем нещо по въпроса ", споделя Елия Георгиева, ученичка в музикалното учебно заведение.

Така се ражда концепцията за благотворителния концерт.

" Трябва да се оказва помощ на всички хора, които са в мъчно състояние, и всички, които имат потребност, и всеки, който може да направи нещо по въпроса и би трябвало да оказва помощ ", споделя Любов Атанасова, ученичка в НУМТИ " Добрин Петков ".

Входът за концерта е алегоричен – 5 лв.. На място ще има и кутии за дарения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР