Снимка: БНТ, архивМинистърът на образованието и науката Красимир Вълчев се

...
Снимка: БНТ, архивМинистърът на образованието и науката Красимир Вълчев се
Коментари Харесай

500 училища в страната ще бъдат модернизирани през 2019 година

Снимка: Българска национална телевизия, списък

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се включи в гражданския разговор „ Европа в нашия дом “, който започва във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. Платформата стартира с полемика за националните и локалните политики в областта на образованието, оповестява Българска национална телевизия.

По мотив работата на екипите от механизма за обсег на всички деца и възпитаници в просветителната система Красимир Вълчев показа:

" Формулата за справяне с най-важните провокации е да сме в непрекъсната връзка и да работим дружно с институционалните сътрудници. Тогава има резултат “
За година и половина са записани близо 40 000 деца, само че по-важното е да се работи с тях всеки ден. Многочасовата работа на учителите е най-трудна и им е нужна поддръжка от всички институции.

Министърът акцентира, че се планува поддръжка за изобретателните учители и за развиване на културата на нововъведения в учебните заведения.

Красимир Вълчев: „ Това ще е същинската смяна в образованието – учителите да заобикалят обичайните модели на преподаване. Необходими са новаторски способи, с цел да се въвлекат в по-голяма степен децата в просветителния развой. Децата и учебните заведения са разнообразни, по тази причина би трябвало да търсим разнообразни запаси "
Вълчев подчертава и на посещаването на детска градина като основен фактор изключително за тези деца, чийто майчин език не е български. Затова МОН ще поддържа с спомагателни образования тези деца.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи по време на полемиката, че 500 учебни заведения ще бъдат осъвременени през 2019 година с над 700 милиона лв. от Оперативна програма „ Региони в напредък “

Цветанов добави, че инвестицията в образованието е инвестиция в бъдеще и тя е в размер на 1 милиард и 380 милиона лв.. Според него е значимо достойното възнаграждение на труда на българския преподавател.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР