Снимка БлуфотоВиден наш адвокат обясни кой ще посочи виновника за

...
Снимка БлуфотоВиден наш адвокат обясни кой ще посочи виновника за
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Прокуратурата ще реши кой е виновен за смъртта на 16-годишния Людмил

Снимка Блуфото

Виден наш юрист изясни кой ще уточни виновника за гибелта на 16-годишния Людмил. Наказателна отговорност се носи на база член 123 от Наказателния кодекс, който ясно дефинира - заради правно регламентирана активност, която е източник на нараснала заплаха, в нарушаване на подзаконови и законови актове, допусне да се аргументи гибел - носи наказателна отговорност. Това е физическо лице ", сподели юрист Марин Марковски в ефира на „ Здравей, България " по Нова Тв по случая с умрялото от токов удар момче в София.

Адвокатът разясни, че отговор на въпроса кой носи наказателна отговорност и кой да бъде изправен в правосъдната зала с обвинителен акт се взема решение от шестима следователи и градския прокурор, който ги е назначил.

За да може да се реши вярно този въпрос, ще би трябвало да се приложат експертни изводи на техническите експертизи, всички документи, които дефинират реда за допускане за присъединение към електропреносната мрежа, както и разпитани очевидци, сподели Марковски. Той уточни, че има принцип - източниците с нараснала заплаха, каквито са електропреносните уреди, да бъдат под контрола на експертите.

Тоест, опцията за проучване кой би трябвало да носи отговорност е в длъжностните характерности на чиновниците в ЧЕЗ, изясни Марковски.

Адвокатът отговори и на въпрос дали кметът и архитектът в Район „ Триадица " и тези в Столичната община носят отговорност, когато е ясно, че павилионите са противозаконни и сложени на неправилните места. Носят безапелационна отговорност. Трябва обаче отговорността на бъде ясно разграничена. Считам, че тук тя е служебна и административна. Те са нарушили жестоко служебните си отговорности, съобщи той.

Един проектант, който е позволил, или не е премахнал павилион, който е противозаконен, или дава опция този павилион да се включи в мрежата с някаква служебна записка, не освобождава и не може да ангажира неговата наказателна отговорност. Това смятам аз, разясни още юрист Марковски, написа cross.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР