Снимка БГНЕССАЩ признават правото на Турция на защита от терористичните

...
Снимка БГНЕССАЩ признават правото на Турция на защита от терористичните
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън: САЩ признават правото на Турция на защита от терористични групировки

Снимка БГНЕС
Съединени американски щати признават правото на Турция на отбрана от терористичните групировки, само че приканват към въздържаност по отношение на интервенцията в Северна Сирия, която провокира безпокойствие, съобщи държавният секретар на страната Рекс Тилърсън, предава РИА Новости, като се базира на известие от американското външно ведомство и е представена от Агенция Фокус.

„ Обезпокоени сме от турската интервенция в Северна Сирия. При това, във вчерашното си заявление ние признаваме, че оценяваме законното право на Турция да пази своите жители от терористични детайли, които могат да извършат набези над турските жители и турската територия от Сирия “, съобщи Тилърсън, който се намира на посещаване в Лондон.
Държавният секретар означи, че Съединени американски щати взаимодействат с Турция в управлението на обединението за битка с „ Ислямска страна “.
„ Молим и двете страни да проявят въздържаност. Моля ви, доведете до най-малко въздействието на бойните дейности над мирното население, което към този момент понесе доста премеждия “, означи американският посланик.

„ Нека да забележим, какво можем да създадем, с цел да снижим законните терзания на Турция в областта на сигурността, тъй че тя да е удовлетворена от това и да се върне към битката с „ Ислямска страна “, осигурявайки умиротворяването и стабилността на Сирия и с цел да работи над това, Сирия да е единна, посредством женевския развой, който всички поддържаме “ добави Тилърсън.
Той означи също, че „ Сирийските демократични сили “, които са попаднали под огъня на турските военни и които имат поддръжката на Съединени американски щати, се състоят освен от кюрди, само че и от араби, както и сирийски християни. „ Това фактически е многонационална група бойци, които пазят своята територия “, съобщи държавният секретар.

По-рано Генералният щаб на турските Водоснабдителна система разгласи началото на интервенция „ Маслинена клонка “ срещу формированията на кюрдите в сирийския регион Африн. Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм съобщи в неделя, че и сухоземната интервенция в Африн е почнала. Едновременно с Турция работят и елементи на „ Свободната сирийска войска “. Дамаск осъди изрично нападението на Турция над Африн, който е неделима част от Сирия. Москва прикани всички страни да демонстрират въздържаност и почитание към териториалната целокупност на Сирия, напомня Фокус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР