Снимка БГНЕСФренските политици, начело с президента си Еманюел Макрон, бяха

...
Снимка БГНЕСФренските политици, начело с президента си Еманюел Макрон, бяха
Коментари Харесай

Еманюел Макрон е ядосан, тъй като английският език ще остане главният в ЕС и след Брекзит

Снимка БГНЕС
Френските политици, отпред с президента си Еманюел Макрон, бяха ядосани откакто Европейската комисия даде сигнал, че британският език ще остане главният в Брюксел след Брекзит, макар опитите на Макрон да направи френския език главен в Европейски Съюз, написа английският ежедневник The Daily Express, представен от Агенция Фокус.
Финансирането за британския език ще бъде непокътнато, макар излизането на Англия от Европейския съюз през идната година, се разкрива в нов проектобюджет.
Европейската комисия съобщи: „ Преводни и тълковни услуги в британския език ще останат незасегнати. “
Вицепрезидентът на Европейския парламент Силви Гийом съобщи: „ След Брекзит, има огромно прелъщение да се направи британският езика на другарство даже повече в бъдещето. “
„ Притеснява ме, тъй като не желая да се постанова да приказвам език без финес и сензитивност “, продължи френският политик.
Еманюел Макрон неотдавна съобщи: „ Ситуацията сега е много парадоксална. Английският език най-вероятно в никакъв случай не е бил толкоз налице в Брюксел, колкото по времето когато приказваме за Брекзит. Тази доминация е неизбежна. Зависи от нас да изградим някакви правила, да бъдем в крайник с времето и да създадем френския езикът, с който човек ще има достъп до редица благоприятни условия. “
Макрон упорства, че неговият проект за налагане на френския език не е срещу потреблението на британски, а е повече за промотирането на мултиезичност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР