Снимка БГНЕСДигиталните умения и познания са не само обща култура,

...
Снимка БГНЕСДигиталните умения и познания са не само обща култура,
Коментари Харесай

Борисов: Дигиталните умения са богатство, чичко Гугъл знае всичко

Снимка БГНЕС
Дигиталните умения и знания са освен обща просвета, само че и благосъстояние. Всеки от нас споделя: чукни Google и това може би е най-честата имитация. Чичко Google знае всичко. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, предавя БГНЕС.
Борисов участва на конгрес за софтуерния колос „ Google ”. „ Извън това обаче светът върви в тази посока и то с толкоз ускорени темпове, че ние не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 година обратно, тогава на 10 година се случваше нещо, да вземем за пример от черно –бял да стане пъстър тв приемникът, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения и към този момент не можем да си представим света без това нещо, добави Борисов.

Премиерът беше безапелационен, че България би трябвало да върви в крайник със актуалните технологии, с цел да бъдем уважавани от другите страни, а и с цел да бъдем конкурентноспособни. „ Успяхме да вкараме в класните стаи над 22 000 деца, които въобще не ходеха на учебно заведение. Сега чух, че 15 000 тази година ще бъдат обучавани, а в България 22 000 деца нямаше да влязат в класните стаи, тоест нямаше да могат да четат, да пишат, нищо, камо ли за цифрови знания и просвета.

Затова взехме решение да увеличим двойно учителските заплатите, над 700 млн. лв. в просветителна инфраструктура “, разяснява министър председателят. Той съобщи, че в идващите години би трябвало радикално да влагаме и да променим системата, с цел да може всички да се движим с една скорост. Борисов добави, че това е належащо, с цел да бъдем конкурентни на пазара на труда. „ Европа е много изостанала в това отношение. Това което е в Съединени американски щати, Япония, Китай се прави сега. Милиарди се вкарват в тези стратегии, тъй като това е бъдещето и ние би трябвало да отговорим на тези провокации “, акцентира Борисов.

Той сподели, че тематиката за цифровата инфраструктура ще бъде обсъждана в сряда и четвъртък по време на съвещанието на Съвета на Европа, който страната ни ръководи. Борисов обърна внимание и на обстоятелството, че изискванията у нас би трябвало да се трансформират, с цел да не ни се крадат фрагментите и те да останат в родината си. Премиерът добави, че му следва среща с еврокомисарката Виолета Булц, с която ще разиска казуса с така наречен пакет за подвижност, който би довел до банкрут на превозвачи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР