Снимка: БГНЕСБългарският президент Румен Радев заминава на двудневно работно посещение

...
Снимка: БГНЕСБългарският президент Румен Радев заминава на двудневно работно посещение
Коментари Харесай

Президентът Радев заминава на двудневно посещение в Русия

Снимка: БГНЕС

Българският президент Румен Радев отпътува на двудневно работно посещаване в Руската федерация. В рамките на визитата си президентът ще организира среща със своя съветски сътрудник Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще взе участие в отбелязването на Дните на българската просвета в Москва. Последната среща сред президенти на България и Русия е преди 9 години – през 2009-та.

Срещата с Путин ще бъде дни след встъпването му в четвъртия президентски мандат. Тя ще се организира в Сочи, където предходната седмица той одобри немския канцлер Ангела Меркел, а по-късно тази седмица следва и среща с френския президент Еманюел Макрон. Ще бъдат разисквани вероятностите на руско-българското съдействие в разнообразни сфери, ще бъдат обменени отзиви по настоящи интернационалните и районни въпроси, оповестява за визитата пресслужбата на Кремъл.
Сред тематиките за диалог при срещите на Румен Радев се чака да бъдат вероятностите за развиване на двустранните връзки сред България и Русия в сферите на стопанската система, енергетиката, образованието и културата, както и настоящи въпроси на интернационалната сигурност, прецизират от българското президентство.

Днес в Москва президентът Радев ще беседва с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.По-късно денем в Большой спектакъл президентът ще участва на третата част от тетралогията на Вагнер " Пръстенът на нибелунга " - „ Зигфрид “, на Софийската опера и балет, чието турне в Русия продължава. Визитата на Румен Радев е в границите на Дните на българската просвета и довечера в постройката на българското посолство в съветската столица той ще беседва с видни български и съветски културни дейци и общественици.

Срещата на Радев с съветския държавен глава ще бъде във вторник. В Сочи двамата президенти ще управляват и пленарни диалози на двете публични делегации.

В формалната делегация на българския държавен глава вземат участие съпредседателят на Групата за другарство България - Русия в Народното събрание С Красимир Велчев, ръководителят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, представители на локалната власт, учени, общественици и културни дейци.

По време на визитата си в Русия българският президент ще бъде придружаван от своята брачна половинка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР