Снимка: БГНЕС, архивСградите на Народното събрание и на Министерския съвет

...
Снимка: БГНЕС, архивСградите на Народното събрание и на Министерския съвет
Коментари Харесай

Парламентът и Министерският съвет ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме

Снимка: БГНЕС, списък

Сградите на Народното събрание и на Министерския съвет ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме във връзка втората годишнина от началото на войната в Украйна, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание и от държавната пресслужба. 

В 19:00 часа историческата постройка на Народното събрание ще бъде осветена с цветовете на украинския байрак. „ С осветяването на историческата постройка на Народното събрание, българският парламент показва за следващ път своята взаимност с Украйна и нейния народ, и засвидетелства поддръжката си за уверено опълчване на съветската експанзия и отстояване на свободата, независимостта и териториалната целокупност на Украйна ”, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, представен от пресцентъра на институцията.

От 18:00 до 24:00 часа цветовете на украинския байрак ще осветят и Министерския съвет във връзка втората годишнина от войната на Русия против Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на защитата Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков, показаха от държавната осведомителна работа.

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да не престават своята героична борба, само че и да покаже, че не са сами в нея. Това е и сигнал към българските жители да поддържат свободата, независимостта и териториалната целокупност на страните и да се опълчват на експанзията на властническите режими против демократичните полезности. Осветяването на знакови здания в цветовете на украинския байрак и слагането на флагове на Украйна е и знак за единение с нашите сътрудници в Европейския съюз и със съдружниците на България в НАТО, обявиха от пресслужбата на държавното управление.

Украинското знаме ще се вее и на постройката на Столичната община, паралелно до знамената на България и на Европейския съюз, стана ясно след среща на кмета Васил Терзиев с украинския дипломат Олеся Илашчук през вчерашния ден. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР