Снежната обстановка в България през последните дни, която затвори редица

...
Снежната обстановка в България през последните дни, която затвори редица
Коментари Харесай

Крещящо ясно е, че „Автомагистрали ЕАД е един потъващ кораб без капитан ВИДЕО 18+

Снежната конюнктура в България през последните дни, която затвори редица основни пътни артерии, блокира хора по пътищата, където обърнати камиони и паднали дървета затвориха основни пътни артерии, провокира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики да направи разбор на активността на АПИ и „ Автомагистрали “ ЕАД, основана особено за създаване и поддържане на автомагистралите у нас. Изводите й са нелицеприятни. Публикуваме ги без редакторска интервенция:

Това, че от Агенция „ Пътна инфраструктура “ не се оправиха със зимното разчистване на по-голямата част от републиканската пътна мрежа, е повече от явно. Всички добре знаем, че не се случва и за първи път „ зимата да ни изненада “ или по-скоро да изненада виновните институции, тъй като през ноември надали някой чака да има летни горещини.

Обаче за тези, които мога да четат сред редовете, стана явен един доста значителен проблем. За първи път се наложи затварянето на автомагистрали. В последна сметка нито снегът беше толкоз доста, нито пък валя прекомерно дълготрайно, единствено че неприятното ръководство на държавната „ Автомагистрали “ ЕАД си пролича най-ярко точно в сериозните часове на съботната нощ.

Аз ще се абстрахирам от това, че от АПИ даже не благоволиха да дадат един брифинг във връзка обстановката и да разяснят кои пътища са отворени и кои не. Аз изцяло разбирам това, че изобилният снеговалеж е изключителна обстановка, само че не разбирам заради каква причина никой не изпращаше периодическа информация за положението на републиканската пътна мрежа. За страдание това се повтаря за втори следващ уикенд и евентуално по този начин ще бъде и отсега нататък. Явно управлението на АПИ не смята за нужно да уведомява жителите какво е ситуацията с пътищата.

На обособени места, там където към момента шефовете на регионалните пътни ръководства не са заменени, имаше ясно открояваща се организация и нещата се случваха с рутина. Но на правите, които поддържат от „ Автомагистрали “ ЕАД с новия им шеф Иван Станчев ситуацията беше пагубно. Ако предходната година нямаше сняг и тогава не си проличаха толкоз доста неналичието на мениджърски качества и какъвто и да е опит в битката със снега, то тази година, стана крещящо ясно, че държавната „ Автомагистрали “ ЕАД е един потъващ транспортен съд без капитан.

И в случай че вие се питате тъй като министърът на районното развиване и благоустройството не сменя шефа на държавната компания, то повярвайте ни и аз си задавам същите тези въпроси, само че под дълбокия сняг евентуално има заровено нещо, което е невидимо за очите, или най-малко за нас елементарните хора, на които ни се постанова да пътуваме по българските пътища.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР