Снегът, който падна вчера, събори дървета на различни места в

...
Снегът, който падна вчера, събори дървета на различни места в
Коментари Харесай

Петрохан и Троян – Карнаре остават затворени

Снегът, който падна през вчерашния ден, събори дървета на разнообразни места в страната. Затворени са пътища и два от значимите проходи - Троянския и "Петрохан ".

Проходите "Петрохан " и "Троян – Кърнаре " остават затворени поради прекършени от тежкия сняг дървета, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

"Петрохан " е затворен от село Гинци до с. Бързия, като обходният маршрут е през Искърското дефиле. Пътната организация приканва водачите да не навлизат в затворените проходи до разчистването им и възобновяване на безвредната проходимост.

"В южната част на прохода "Троян – Карнаре " има 2 км, които са непроходими поради паднали дървета ", сподели ръководителят на управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов, който е на ревизия на компаниите по старопланинските проходи, представен от БНР.

Той уточни, че проблеми поради падащи дървета има и при изкачването на прохода от Троян до Беклемето. Атанасов добави, че нощес в проходите са работели екипи на организацията, Гражданска отбрана, горските стопанства и поддържащите пътищата компании, само че заради заплахата от падащи дървета те са били изтеглени през нощта и сутринта са възобновили работата си. По думите му изчистването на пътищата не е проблеми компаниите са на местата си и са подготвени да стартират работа.

Без ограничаване е прекосяването през "Шипка ", "Републиката ", "Витиня " и останалите старопланински проходи.

Също поради паднали дървета е лимитирано придвижването и по пътя Шипково - Рибарица. Екипи работят за почистване на секторите. Затворени са пътищата Витиня - Горно Камарци и Витиня - Долно Камарци, където паднали дървета са препречили платната.

АПИ предизвести за заплаха от падащи камъни в Искърското дефиле и по пътя Елешница - Витиня.

Днес в елементи от страната е разгласен жълт код, а в други – оранжев поради превалявания и мощни ветрове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР