Смятаната за изчезнала китайска тенисистка Пън Шуай е провела 30-минутен

...
Смятаната за изчезнала китайска тенисистка Пън Шуай е провела 30-минутен
Коментари Харесай

Пън Шуай във видео разговор с МОК: У дома съм и съм добре

Смятаната за изчезнала китайска тенисистка Пън Шуай е провела 30-минутен видео диалог с трима представители на МОК, измежду които персонално президента на олимпийското придвижване Томас Бах. Това оповестиха от централата на интернационалния олимпийски комитет в Лозана, като увериха, че 35-годишната някогашна №1 в света на двойки е добре макар всички паники за нейната сигурност.

" В началото на диалога Пън Шуай благодари на МОК за неговата угриженост. Тя изясни, че е добре и в сигурност в своя дом в Пекин, само че сега желае персоналното ѝ пространство да не бъде нарушавано. Затова избира да прекарва времето си с другари и семейство. Въпреки това тя ще продължи да се занимава с тенис - спорта, който толкоз доста обича ", се споделя в формалното известие на МОК.

Освен Бах в конферентната връзка са взели участие още китайският член на олимпийското придвижване Ли Линуей и ръководителят на комисията на спортистите към МОК Ема Терхо.

" Успокоих се, като видях, че Пън Шуай е добре. Това беше най-голямото ни терзание - показа някогашната финландска хокеистка. - Тя изглеждаше отпочинала. Предложих ѝ моята поддръжка и ѝ споделих да се усеща свободна да ме потърси когато и да е, което ѝ е комфортно. За което тя изрази признателност. "

От МОК разкриха още, че в края на диалога Пън Шуай е приела поканата на Томас Бах да вечеря с него в Пекин, когато той дойде в китайската столица в края на януари, в навечерието на XXIV зимни олимпийски игри (4-20 февруари 2022 г.). Поканени да участват са също Ема Терхо и Ли Линуей.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР