Смятаме, че лекарска грешка е причината за смъртта на 18-годишния

...
Смятаме, че лекарска грешка е причината за смъртта на 18-годишния
Коментари Харесай

Лекарска грешка е убила 18-годишния Теодор, смята бащата

" Смятаме, че лекарска неточност е повода за гибелта на 18-годишния ни наследник Теодор, който умря преди дни в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „ Св. Георги “. Това съобщи в изявление за Радио Пловдив бащата на момчето юрист Йордан Давчев.

Прокуратурата към този момент ревизира гибелта на младежа, който е бил признат в болничното заведение поради удар в главата и леко до приблизително мозъчно разтърсване след злополука. В УМБАЛ „ Св. Георги “ също тече инспекция.

Младежът е бил оставен за наблюдаване в клиниката, защото повръщал след удара. Самият лекуващ доктор изпитваше подозрения дали би трябвало да го одобряват в болница, описа бащата. 

Преди приема в болничното заведение Теодор е бил съответен, повърнал е няколко пъти на мястото на случая и у дома. Преди това е проучен с видеозон и скенер, открито е леко до приблизително тежко мозъчно разтърсване, само че без хематоми. Приет е за наблюдаване в болничното заведение. 

Когато му отишли на рандеву, родителите заварили сина си самичък в стая, в мъка, инспирирал вода от повръщането. По-късно се задушил. По описа на бащата от медицинския личен състав му били дали мощно болкоуспокояващо. Въпреки почналите животоспасяващи ограничения, 18-годишният Теодор умрял.

„ Случват се такива неща “, споделил лекуващият доктор на родителите, добави бащата.

" Искам всички отговорни да получат своите санкции ", разяснява адв. Давчев.

Той не е виждал документите от назначените експертизи. Бащата на умрелия юноша се надява справедливостта по случая да спечелва. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР