Смятам, че ваксинирането на учителите малко закъсня, но трябва да

...
Смятам, че ваксинирането на учителите малко закъсня, но трябва да
Коментари Харесай

Близо 40% от учителите ще се ваксинират

Смятам, че имунизирането на учителите малко закъсня, само че би трябвало да се съобразяваме с опциите сега. По проучване на Синдиката на българските учители 38% от учителите и непедагогическия личен състав са подготвени да се имунизират, а над 60% – да си създадат атнигенни проби, разгласи председателката на Съюза на учителите Янка Такева.

"Със здравния министър и основния държавен контрольор уточнихме по какъв начин и по какъв метод ще се прави логистиката за масовоте тестване и имунизирането. Ще се направи връзка сред РЗИ-тата и Регионалните ръководства на образованието по райони ", изясни Такева пред Българска национална телевизия и добави, че първи в акцията за всеобща имунизация ще са Пловдив и Бургас.

Работата на учителите е извънредно стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, тъй че, съгласно мен, е целесъобразно да се имунизират, добави синдикалният водач. Тя изясни, че Синдикатът на българските учители има фонд “Не си самичък в COVID-19”. До петък предходната седмица са подписани над 600 платежни нареждания за изпращането на парични помощи към сътрудниците, сподели Такева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР